17-04-14 - Window Rock - Page


Klik hier voor de fotoreeks op Flickr

Vandaag was eigenlijk min of meer een overgangsdag om terug naar het noorden te rijden.  Maar om niet zomaar de gewone wegen te moeten nemen hadden we geopteerd om vanuit Window Rock de Indian Road 12 te nemen, een weg waarlangs enkele mooie rotsformaties staan.

Maar laten we beginnen bij het begin : Window Rock.  Het stadje heeft zijn naam uiteraard te danken aan de bijzonder merkwaardige (én grote) "window" in de "rock" aan de rand ervan.


Hier is ook het Window Rock Navajo Tribal Park, dit ter ere van de Navajo Code Talkers die, zoals gisteren al in de blog gemeld, een belangrijk aandeel hadden in de overwinning van de Amerikanen in de oorlog tegen Japan, in 1942.

We nemen de Indian Road 12 richting noorden.  Het is een mooie weg waar men, heel merkwaardig in deze regio, een stuk door, zowaar, sparrenbossen rijdt.


En nóg merkwaardiger : ook een lama komt ons groeten...We stoppen onder andere bij de rotsformaties Venus en Cleopatra.
Eens op de UT-160 komen we opnieuw op gekend terrein en we komen onder meer langs Church Rock.


En ineens is het ons ook duidelijk waar de architect van het operagebouw van Sydney, met wat extra fantasie, zijn inspiratie haalde...
We zullen vandaag blijkbaar heel vroeg in Page zijn (bovendien moeten we ook nog eens de klok een uur terugdraaien) en besluiten om nog eens tot bij Horseshoe Bend te gaan.  Het is inmiddels enige tijd geleden dat we daar nog eens waren en de zon zou allicht goed zitten om nog enkele luchtbeelden te maken met de DJI.
Het is na al die dagen in afgelegen plekken altijd weer even aanpassen om weer tientallen toeristen van allerlei slag te zien, maar ach, laten we maar vooral naar de natuur kijken.We gaan even een eindje weg van de plaats waar de meeste mensen staan (die gaan hier meestal niet verder dan 5 meter verwijderd van de plek waar het pad eindigt) en kunnen inderdaad nog heel mooie beelden maken van bovenuit.
Veel verder stapt die man best niet meer...


Het is nog altijd maar 16u en we kunnen nu nog niet naar The New Wave, omdat het licht nu nog veel te hard is, en gaan dus eerst eens naar het hotel.  The New Wave is enige tijd geleden opgedoken op Duitse fora maar kan uiteraard helemaal niet tippen aan de échte Wave in de Coyote Buttes North (zie onze blog van 04/2013 en 12/2013).  Het kleine gebied ligt heel dicht bij Page en het beeld van Lake Powell op de achtergrond geeft ook wel iets extra.
Je komt er door de dirt road te nemen op gps-coördinaten  36.938016,-111.494006 (links direct na de Glen Canyon Dam, komende van Page).  Er staat een bordje "Road Closed", maar dat is pas veel verder en daar hoef je niet te zijn.
Wij parkeerden bij 36.933179,-111.498669 voor het ene gedeelte en bij 36.936601,-111.502456 voor het andere deel. Je gaat hier gewoon de rotsen op en ziet de ene mooie steenstructuur na de andere.  Vermits beide rotsen Noord-Zuid liggen (in lengterichting) hebben ze allebei een kant die 's morgens in de zon ligt en een andere kant die 's avonds in de zon ligt.

Ik loop hier zo'n uurtje rond terwijl mijn zoon in de auto blijft en...zijn cursus wiskunde aan het studeren is.  De jongen heeft, ocharme, examen wiskunde de dag nadat we opnieuw thuis komen...

Morgen onze laatste dag natuur vooraleer we overmorgen opnieuw naar de kitsch en namaak van Las Vegas trekken....Het weer : wolkeloze lucht, 25-27°C

Overnachting in Best Western Plus at Lake Powell
Aantal km gereden : 431

3 opmerkingen:

Edwin Hoogedoorn zei

Wat mooi weer! Ik had al wel al je berichten gelezen (en wacht nog op de foto's en video's, maar die komen wel). Is The New Wave makkelijk te vinden? Ik begreep zo'n 0,8 mijl vanaf de UT89 en Glenn Canyon Dam. Maar hoe kun je er precies geraken?

kalaman zei

Ik heb de blog inmiddels aangepast, Edwin, op die manier kan je niet missen.

Edwin Hoogedoorn zei