15-04-04 - Farmington - Valley of Dreams - King of Wings - Farmington
Vooraleer aan het verslag van vandaag te beginnen eerst een, groot, woord van dank voor mijn goede vriendin Carine die vanaf 16u (Belgische tijd) bijna 2u lang aan de telefoon gehangen heeft in de poging om voor ons de Lake O' Hara hikersbus te reserveren voor 15 juli.  We zijn haar dan ook bijzonder dankbaar dat ze, ten eerste dat voor ons wilde doen, en ten tweede dat ze er ook in geslaagd is om 2 tickets vast te krijgen.  Bedankt Carine!

Deze nacht was een bijzonder korte nacht want op het Amerikaanse continent was een Lunar Eclipse zichtbaar.  Daarbij komt de aarde tussen de zon en de maan te staan, waardoor deze laatste eerst volledig verduisterd wordt...


...om daarna oranje op te lichten door de atmosfeer van de aarde.


Heel spectaculair en mooi om zien.  Gelukkig hadden we een kamer gevraagd aan de kant waar de maan zou te zien zijn tussen middernacht en 02u00, want het was hier in Farmington op dat ogenblik stevig aan het vriezen.

Eén van de meest memorabele belevenissen tijdens al onze Amerika-reizen was ongetwijfeld onze rit naar de King of Wings van 10 april 2013 (zie blog).  Vandaag waren het gelukkig totaal andere omstandigheden en konden we zonder problemen "onze" dirt road rijden.

We waren al enkele weken geleden afgesproken met Wolfgang (van het Duits Amerika-forum) om samen met hem naar de King of Wings te rijden.  Een tijdje geleden had hij ook een DJI Phantom gekocht en we vonden het leuk om daar eens samen te vliegen.  Bovendien kent Wolfgang de streek als zijn broekzak en heeft onlangs zelfs een veel betere, kortere, route gevonden naar de King of Wings.
Vorige week, in Kanab, waren we ook afgesproken met Wim en Lydia van het Nederlands/Belgisch Amerika-forum dat ze ook met ons zouden meerijden.
Om 8u25 stonden we ons dus in de lobby van het hotel aan elkaar voor te stellen en na wat overleg besloten we om eerst naar de Valley of Dreams te rijden.
Vermits Wolfgang hier alles zo goed kent mocht de GPS eens werkloos toezien en moesten we enkel maar volgen.  We kwamen na zo'n 45 mijl aan de afslag van de dirt road die naar de Valley of Dreams én naar de King of Wings leidt.  We konden onze ogen niet geloven : daar waar wij vorig jaar bijna verdronken in de modder, was dit nu precies een autosnelweg....maar wij klaagden niet...
De route staat inmiddels volledig op EveryTrail  zodat het voor iedereen makkelijk is om heel dichtbij Valley of Dreams te komen.  Ik schat dat we zo'n half uur gestapt hebben van de "parking" tot bij de Valley.


Vanaf hier was het enkel maar rondlopen en heel veel foto's nemen van al die bizarre rotsstructuren, zoals Alien City, The Alien Throne, Chocolate Pinguin, Petrified Wood, Turtle, Red Dinosaur Egg, Giant Mushroom enz....
Na de fotoreeks kan je de diverse GPS-coördinaten vinden.


Zowel Wolfgang als mijn zoon maken nog luchtbeelden.


Wim en Lydia in een onaards landschap.


<![endif]-->GPS-coördinaten (enkel als hulpje bedoeld, want het ganse gebied is niet zó groot en kan makkelijk helemaal verkend worden) :

36.1411722122, -107.976679716 (Three Wise Men)
36.1413466928, -107.975647306 (Mushroom Seat)
36.1478401293, -107.982432815 (Hoodoo with 2 Legs)
36.1478587101, -107.982276341 (Red Dinosaur Egg)
36.14844674, -107.981283845 (Petrified Wood + Turtle)
36.1492305724, -107.981866428 (Chocolate Penguin King)
36.1488871874, -107.980721609 (Alien Throne - Alien City)
36.149239674, -107.980520517 (Giant Mushroom)

Na de lunch gaan we terug naar de auto en volgen Wolfgang richting King of Wings.  Ook hier heeft hij een veel betere (niet in de zin van 'betere weg', want die is redelijk slecht) route gevonden naar de King of Wings. Daardoor moeten we slechts 1 km door de badlands stappen in plaats van de 4 km die op diverse websites staat.  Ook deze route staat volledig op onze EveryTrail pagina.

Op weg door de oneindige badlands...
En soms is er daar handig om met enkele mensen samen te zijn...
Er verschijnen de eerste rotsstructuren.

En ineens duikt de King of Wings op.Badlands zo ver het oog reiken kan.

Maar uiteraard ligt er hier meer dan 1 rots en er zijn nog heel wat merkwaardige stenen te zien in de directe omgeving.


Na wat rondlopen ontdek ik nog een heel merkwaardige steen die ik nog nergens op het internet gezien had, ik doop hem hierbij plechtig tot "Balancing Rock".


Ook hier vliegen "de jongetjes" (Wolfgang en mijn zoon) nog eens met hun speelgoed.  Nieuwe technologie en miljoenen jaar oude natuur verenigd...

Ik denk dat we hier zo'n 1,5u gebleven zijn vooraleer we de terugweg aanvatten.


Nadat we terug bij de auto zijn is het tijd om afscheid te nemen.  Wolfgang stelt echter voor om 's avonds samen nog iets te gaan eten, maar omdat Wim en Lydia deze avond al in Blanding slapen nemen we van hen afscheid en spreken wij af met Wolfgang om 19u bij ons hotel.

Als we echter om 18u25 bij het hotel aankomen, komen ineens ook Wim en Lydia aangereden, "of we zin hebben in een etentje met zijn vijven, eten moeten we toch en we rijden daarna wel naar Blanding".  Natuurlijk hebben we daar zin in en we gaan, met ons vijven, heel lekker eten in een Thais restaurant.
Na het eten wordt het dan toch wel écht een afscheid en rijden Wim en Lydia naar Blanding en Wolfgang naar zijn hotel.
Wat een heerlijke dag met bijzonder fijne mensen.


Het weer : voormiddag zon, namiddag wolken, 20°C

Overnachting in The Region Inn
Aantal km gereden : 232

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij vonden het een super gezellige dag met bijzondere en fijne mensen! We hebben veel mooie dingen gezien, ervaringen uit kunnen wisselen en gewoon gezellig gekletst. Daarnaast hebben we nu ook mooie beelden vanuit de lucht. Wil je je zoon nogmaals bedanken?

Nogmaals hartelijk dank!

groet Wim en Lydia

kalaman zei

W&L, het genoegen was méér dan wederzijds ;-). Het was een topdag met topmensen (ook Wolfgang trouwens). Ik heb het overgebracht aan T (y).

Anoniem zei

Beste Kalaman,

Jullie website volgen wij met belangstelling, wij zijn ook al een aantal keren in deze gebieden geweest. Zouden graag de KOW en VOD willen zien maar hebben geen Iphone maar werken met Android. Kunnen daar om de routebeschrijving niet downloaden.
Kunnen jullie ons misschien helpen aan een (andere) routebeschrijving. Wij vertrekken 5 mei vanuit Nederland.
Alvast onze hartelijke dank.
e-mail is jbw@online.nl

kalaman zei

op de EveryTrail-pagina kan je ook een gewoon GPX-bestand downloaden, geschikt voor de meeste GPS-toestellen. Mocht het niet lukken, laat gerust een berichtje achter.